Salmorejo

© Getty
Voor 4 personen
  • 6 mooie, rode tomaten
  • 100 g broodkruim
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes look
  • zeezout
  • sherryazijn
Afwerking
  • 4 witte druiven
  • 60-80 g jamón ibérico
Bereiding
  1. Dompel de tomaten eerst 15 seconden in kokend water en onmiddellijk daarna in ijskoud water. Het vel en de pitten verwijderen.
  2. Het broodkruim verkruimelen en met water bedekken. Twee uur laten weken. Goed laten uitlekken en onder de tomaten mixen, samen met de fijngesneden lookteentjes, het verkruimelde ei en het zout.
  3. Alles door een fijne zeef duwen en 2 tot 3 uur in de koelkast zetten. Daarna de olie en een beetje azijn door het mengsel roeren.
  4. In individuele kommetjes gieten en versieren met een gepelde witte druif en wat van de in stukjes gesneden ham.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content