Salmorejo
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 6 mooie, rode tomaten
- 100 g broodkruim
- 1 hardgekookt ei
- 1 dl extra vierge olijfolie
- 2 teentjes look
- zeezout
- sherryazijn
Afwerking
- 4 witte druiven
- 60-80 g jamón ibérico
Bereiding
- Dompel de tomaten eerst 15 seconden in kokend water en onmiddellijk daarna in ijskoud water. Het vel en de pitten verwijderen.
- Het broodkruim verkruimelen en met water bedekken. Twee uur laten weken. Goed laten uitlekken en onder de tomaten mixen, samen met de fijngesneden lookteentjes, het verkruimelde ei en het zout.
- Alles door een fijne zeef duwen en 2 tot 3 uur in de koelkast zetten. Daarna de olie en een beetje azijn door het mengsel roeren.
- In individuele kommetjes gieten en versieren met een gepelde witte druif en wat van de in stukjes gesneden ham.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier