Salade van mozzarella, courgette, artisjokharten & geroosterde tomaten

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 bollen mozzarella (liefst buffelmozzarella)
  • 1 courgette
  • 2 artisjokharten, gekookt
  • 8 plakken in de oven geroosterde tomaten
  • verse tuinkruiden: bladpeterselie, zuring, raketsla
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneden oud brood
Dressing
  • 1 dl olijfolie
  • zout en peper
  • versneden blaadje zuring
Bereiding
  1. De courgette in plakken snijden en deze inwrijven met olijfolie en geperste knoflook. Kruiden met peper en zout in de olie bakken in een grillpan. De mozzarella en artisjokharten in plakken snijden.
  2. De korsten van het brood snijden. Het brood in blokjes snijden en deze goudbruin bakken in olijfolie.
  3. De kruiden schoonmaken. De dressing bereiden: de olijfolie in de blender opkloppen met versneden zuring, peper en zout.
  4. Mozzarella, courgette, geroosterde tomaat en artisjok op borden schikken. De kruiden mengen met 2 eetlepels dressing en boeketjes vormen die men op de ingrediënten schikt. De rest van de saus rond de constructie lepelen. Bestrooien met croutons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content