Salade van herfstgroenten met walnootdressing

salade herfstgroenten

Deze salade van gegrilde herfstgroenten met walnootdressing is een opkikker op herfstige dagen.

Voor 4 personen
  • 1 kleine pompoen
  • 8 paarse wortelen
  • 4 pastinaken
  • 4 rapen
  • 4 el olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 plat brood
  • 4 el olijfolie
  • grof zout
Voor de dressing
  • 4 el rodewijnazijn
  • 1 snuifje suiker
  • 80 ml olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 1 bosje peterselie
  • 60 g gepelde walnoten, fijngehakt
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de pompoen, snijd ze in tweeën en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees (met schil) in sneetjes en leg die in een ovenschaal. Was en schraap de wortelen, was en schil de pastinaken en snijd ze allebei in de lengte in tweeën. Was de rapen, schil ze en snijd ze in sneetjes.
  3. Meng deze groenten in de ovenschaal en voeg de olijfolie, de tijm en de knoflook toe. Kruid met peper en zout, schep goed om, bedek met een vel aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven. Verwijder op het eind van de bereidingstijd de folie en laat nog 15 minuten verder roosteren. Haal de schaal uit de oven, dek af en zet opzij. Meng in een kommetje de azijn met de suiker, de olijfolie en de kappertjes. Was en droog de peterselie, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Doe ze bij de dressing en voeg ook de walnoten toe.
  4. Verdeel het brood in stukken en besprenkel royaal met olijfolie. Gril de stukken brood kort in een braadpan.
  5. Schik de herfstgroenten decoratief op de borden en nappeer de salade met de dressing. Leg er een stuk brood op en bestrooi net voor het serveren met peper en grof zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content