Er is geen vast recept voor salade niçoise, wel komen bepaalde ingrediënten terug in de verschillende uitvoeringen: vis, boontjes en ei. Probeer al zeker eens deze versie.
Nodig
- 1 kropsla
- 4 ansjovisfilets
- 2 hardgekookte eieren
- 1 blikje tonijn op olie
- 2 tomaten
- 2 vastkokende aardappelen
- 400 g prinsessenboontjes
- 1 el kappertjes
- basilicum
- peterselie
- 1 rode ui
- 8 zwarte olijven
- 1 scheut olijfolie
- 1 scheut citroensap
- 1 scheut witte azijn
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook gaar. Was de salade en droog. Snij de aardappelen in blokjes, de ui in ringen en de tomaten in kwartjes. Kook de prinsessenboontjes beetgaar in 15 minuten en spoel onder koud water. Breng de ingrediënten samen.
- Laat de tonijn uitlekken en doe de vis bij de groenten.
- Pel de eieren en snij ze in kwartjes.
- Garneer de salade met ei, kappertjes, ansjovis, basilicum en peterselie.
- Werk de salade Niçoise af met een dressing van twee delen olie en één deel citroensap en azijn, zout en zwarte peper.