Salade Niçoise

Nodig

  • 1 kropsla
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 2 tomaten
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 400 g prinsessenboontjes
  • 1 el kappertjes
  • basilicum
  • peterselie
  • 1 rode ui
  • 8 zwarte olijven
  • een scheut olijfolie
  • een scheut citroensap
  • een scheut witte azijn
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook gaar. Was de salade en droog. Snij de aardappelen in blokjes, de ui in ringen en de tomaten in kwartjes. Kook de prinsessenboontjes beetgaar in 15 minuten en spoel onder koud water. Breng de ingrediënten samen.
  2. Laat de tonijn uitlekken en doe bij de groenten.
  3. Pel de eieren en snij in kwartjes.
  4. Garneer de salade met ei, kappertjes, ansjovis, basilicum en peterselie. Overgiet met een dressing van twee delen olie en één deel citroensap en azijn, zout en zwarte peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content