Salade Niçoise

2463497

1 kropsla 4 ansjovisfilets 2 hardgekookte eieren 1 blikje tonijn op olie 2 tomaten 2 vastkokende aardappelen 400 g prinsessenboontjes 1 el kappertjes basilicum peterselie 1 rode ui 8 zwarte olijven een scheut olijfolie een scheut citroensap een scheut witte azijn

Salade Niçoise

1 kropsla
4 ansjovisfilets
2 hardgekookte eieren
1 blikje tonijn op olie
2 tomaten
2 vastkokende aardappelen
400 g prinsessenboontjes
1 el kappertjes
basilicum
peterselie
1 rode ui
8 zwarte olijven
een scheut olijfolie
een scheut citroensap
een scheut witte azijn

Schil de aardappelen en kook gaar. Was de salade en droog. Snij de aardappelen in blokjes, de ui in ringen en de tomaten in kwartjes. Kook de prinsessenboontjes beetgaar in 15 minuten en spoel onder koud water. Breng de ingredi’nten samen.

Laat de tonijn uitleld

Pel de eieren en snij in kwartjes.

Garneer de salade met ei, kappertjes, ansjovis, basilicum en peterselie. Overgiet met een dressing van twee delen olie en ´´n deel citroensap en azijn, zout en zwarte peper.

TIP: Tegenwoordig eet men prinsessenboontjes liefst puur natuur. Kort gekookte boontjes verfrist men onder koud stromend water: zo blijft de kleur fris groen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content