Saffraanijs met kardemom
10-06-2011, 09:53
Bijgewerkt op: 10-06-2024, 17:20
Een ijsje als dessert is altijd een voltreffer. Serveer dit saffraanijs met een garnituur van zelfgemaakte sesampraliné.
Voor 4 personen
- 1/2 l dunne room
- 1 capsule saffraanpoeder
- 20 saffraandraadjes
- fijngemalen zaadjes van 8 kardemompeulen
- 250 g suiker
- 3 eieren
Voor de sesampraliné
- 50 g sesamzaadjes (bij voorkeur zwarte)
- 100 g suiker
Bereiding
- Doe de room in een pan met beide soorten saffraan, kardemom en de helft van de suiker. Roer tot de suiker en saffraan zijn opgelost en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten trekken.
- Klop de eieren schuimig met de rest van de suiker en voeg de room toe. Zet de kom in een bain-marie en verwarm tot de crème anglaise begint in te dikken.
- Zet de room enkele uren in de koelkast om af te koelen. Giet de room daarna in een sorbetière en laat 30 minuten draaien. Laat het ijs ten slotte verder opstijven in de diepvries.
- Rooster eerst de sesamzaadjes. Verwarm de suiker op een matig vuur. Roer voorzichtig als de suiker begint te smelten. Verwarm de suiker tot hij lichtbruin van kleur is. Voeg de sesamzaadjes toe en wacht tot de karamel donkerbruin is alvorens hem uit te gieten op een bakplaat met bakpapier.
- Laat de praliné afkoelen alvorens hem in stukjes te breken. Dien op bij het saffraanijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier