Saffraanijs met kardemom

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een ijsje als dessert is altijd een voltreffer. Serveer dit ijs met een garnituur van zelfgemaakte sesampraliné.

Voor 4 personen

1/2 l dunne room

1 capsule saffraanpoeder

20 saffraandraadjes

fijngemalen zaadjes van 8 kardemompeulen

250 g suiker

3 eieren

Voor de sesampraliné:

50 g sesamzaadjes (bij voorkeur zwarte)

100 g suiker

Bereiding

1. Doe de room in een pan met beide soorten saffraan, kardemom en de helft van de suiker. Roer tot de suiker en saffraan zijn opgelost en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten trekken.

2. Klop de eieren schuimig met de rest van de suiker en voeg de room toe. Zet de kom in een bain-marie en verwarm tot de crème anglaise begint in te dikken.

3. Zet de room enkele uren in de koelkast om af te koelen. Giet de room daarna in een sorbetière en laat 30 minuten draaien. Laat het ijs ten slotte verder opstijven in de diepvries.

4. Rooster eerst de sesamzaadjes. Verwarm de suiker op een matig vuur. Roer voorzichtig als de suiker begint te smelten. Verwarm de suiker tot hij lichtbruin van kleur is. Voeg de sesamzaadjes toe en wacht tot de karamel donkerbruin is alvorens hem uit te gieten op een bakplaat met bakpapier. Laat de praliné afkoelen alvorens hem in stukjes te breken.

5. Dien het saffraanijs op met een garnituur van sesampraliné.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content