Sabayon met aardbeien
10-06-2011, 11:13
Bijgewerkt op: 06-06-2024, 10:13
Bereid de sabayon met marsala – een sherry-achtige wijn uit Sicilië; je kunt het parfum en de smaak van aardbeien verhogen door ze in witte wijn te dopen.
Voor 4 personen
- 20 aardbeien
- 4 eierdooiers
- 50 g griessuiker
- 2 dl marsala (of droge, witte wijn)
- 1 zakje vanillesuiker
- amandelschilfers
- poedersuiker
- 4 bollen ijs (facultatief)
Bereiding
- Was de aardbeien en bet droog. Verwijder de kroontjes, snijd de grote exemplaren doormidden en schik de vruchten cirkelvormig in vier diepe borden.
- Bereid een sabayon. Meng de eierdooiers in een stalen of koperen pan met suiker, vanillesuiker en marsala. Klop het mengsel op een zacht vuurtje op tot een luchtig schuim. Je moet blijven kloppen om te voorkomen dat het mengsel op de bodem gaat koken (bij koken schiften de dooiers).
- Verdeel de sabayon over de aardbeien en bestrooi met amandels en poedersuiker. Gratineer alles kort onder een gloeiend hete grill. Indien gewenst kan er een bolletje ijs worden toegevoegd.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier