Rodeneuzenijs
Voor 1 liter:
Voor 1 liter:
15 rode neuzen
2 eiwitten
2 dl ijskoude slagroom
mango’s (optie)
Voor de gemberkoekjes:
190 g zachte lichtgezouten boter
100 g fijne suiker
250 g bloem
5 g zout
30 g gekonfijte gember
Smelt de rode neuzen in 3 el water. Sla de eiwitten stijf. Klop de slagroom op. Roer een beetje slagroom onder de rode neuzen. Meng er daarna de rest van de slagroom en de eiwitten onder. Giet in een recipiënt en vries een nacht in. Maak de gemberkoekjes: meng de boter, suiker, bloem en het zout onder elkaar. Voeg de fijngehakte gember toe en vorm een worst van 3 cm diameter. Wikkel in plasticfolie en zet ten minste 1 u. (of een nacht) koel weg.
Verwarm de oven op 150°C (gasstand 2). Snij het deeg in plakjes van 1/2 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 30 min. en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer het rodeneuzenijs met de gemberkoekjes en, indien gewenst, verse mango.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier