Risotto met scampi’s en courgettes
Een heerlijk smeuïge risotto valt bij elke gast in de smaak. Gemakkelijk te bereiden, lekker en gezond.
Voor 4 personen
- 400 g risottorijst (carnaroli, vialone nano of arborio)
- 1 l kippenbouillon (of visfumet)
- 1 ui, in fijne stukjes
- olijfolie
- 60 g boter
- 16 scampi’s
- 1 grote courgette, in blokjes van 3 mm
- zachte kerrie
- geraspte parmezaankaas
Bereiding
1. Verwijder het darmkanaal uit de scampi’s door een inkeping te maken in de rug. Bak de scampi’s in olijfolie en voeg een eetlepel zachte kerrie, peper en zout toe. Neem de staarten van zodra ze rood worden uit de pan, leg opzij en snijd in stukjes.
2. Doe nog wat olijfolie in de pan en gaar al roerend de blokjes courgette.
3. Fruit de ui een drietal minuten in olijfolie, zonder te kleuren. Voeg de rijst toe en roer zodat elk rijstkorreltje omgeven is door een glinsterende laag olie. Giet er al roerend een pollepel warme kippenbouillon of visfumet op. Laat flink koken, roer en voeg telkens als het vocht verdampt is een pollepel bouillon toe. Kruid na een tiental minuten. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd (ca. 20 minuten) de courgette en scampi’s toe en blijf roeren.
4. Neem van het vuur. Doe er boter bij en parmezaan. Voeg, als alles gesmolten en verdeeld is, nog wat bouillon toe, zodat het geheel smeuïg en traag lopend is. Laat enkele minuten onder deksel rusten en serveer in warme borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier