Risotto met champignons, grijze garnalen en saffraan

Risotto met champignons, grijze garnalen en saffraan

Met een lekkere risotto kun je altijd scoren. Deze risotto met champignons valt bij jong en oud in de smaak.

Voor 4 personen

  • 250 g champignons
  • 300 g Carnarolirijst
  • 1 ui
  • 1,3 l groentebouillon
  • 2 dl witte wijn
  • 2 eetlepels boter
  • 250 g grijze garnalen
  • 1 theelepel saffraandraadjes

Bereiding

  1. Stoof de fijngesneden ui in een lepel boter, voeg de risottorijst toe en roer zorgvuldig om. Voeg wijn toe en laat kort koken.
  2. Voeg dan de groentebouillon en de saffraandraadjes toe en laat ongeveer 17 minuten garen op een matig warm vuur.
  3. Snijd intussen de champignons in plakjes en stoof ze in een lepel boter en een flinke druppel citroensap.
  4. Voeg, nadat de risotto ‘al dente’ is, de champignons toe, samen met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout en serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content