Risotto met champignons, grijze garnalen en saffraan

2458777 ©

Met een lekkere risotto kun je altijd scoren. Dit gerecht valt bij jong en oud in de smaak.

Met een lekkere risotto kun je altijd scoren. Dit gerecht valt bij jong en oud in de smaak.

Risotto met champignons, grijze garnalen en saffraan

Voor 4 personen

250 g champignons

300 g Carnarolirijst

1 ui

1,3 l groentebouillon

2 dl witte wijn

2 eetlepels boter

250 g grijze garnalen

1 theelepel saffraandraadjes

Bereiding

1. Stoof de fijngesneden ui in een lepel boter, voeg de risottorijst toe en roer zorgvuldig om.

2. Voeg wijn toe en laat kort koken.

3. Voeg dan de groentebouillon en de saffraandraadjes toe en laat ongeveer 17 minuten garen op een matig warm vuur.

4. Snijd intussen de champignons in plakjes en stoof ze in een lepel boter en een flinke druppel citroensap.

5. Voeg, nadat de rijst ‘al dente’ is, de champignons en garnalen toe.

6. Breng op smaak met peper en zout en serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content