Rabarbersorbet met tartaar van aardbei en mango
10-06-2011, 08:24
Bijgewerkt op: 05-06-2024, 20:19
Voor 4 personen
- 650 g jonge rabarber
- 225 g suiker
- 1 plakje sinaasappel
- 1 plakje citroen
- 6 kruidnagels
- 2 el witte rum
- 2 el acaciahoning
- 1 el rozenwater
- rozenblaadjes, voor de afwerking
- Voor de tartaar van aardbei:
- 250 g aardbeien
- 1 mango
- 2 el rozenstroop
- 1 el witte rum
- 1 tl fijngehakte munt
Bereiding
- Snij de rabarber in stukjes van 2 cm. Voeg de suiker, sinaasappel, citroen en kruidnagels toe. Verwarm tot de suiker smelt, breng aan de kook en dek de pan af. Kook 10 min. tot de rabarber zacht is.
- Verwijder de citrusplakjes en kruidnagels. Pureer de rabarber met de rum, honing en het rozenwater. Draai tot ijs. Snij de aardbeien en mango in kleine blokjes en meng met de rozenstroop, rum en munt.
- Verdeel over diepe bordjes en leg er een bol rabarbersorbet op. Werk af met rozenblaadjes.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier