Dit recept komt van bakkerij Bruut in Herne. Een fantastische bakkerij én een sociaal project dat uitsluitend met de bloem van de Flietermolen werkt. Je kunt de gebakjes ook afstrijken met de rabarbersiroop voor iets meer glans en meer zoet.
Voor 20 stuks
- 400 g rabarber, in kleine blokjes
- 150 g fijne rietsuiker
- 350 g boter, zachtgeroerd
- 350 g fijne rietsuiker
- 4 eieren
- 350 g witte tarwebloem of speltbloem 70%
- 1 el citroensap
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
- siliconenmatjes voor muffins, lichtjes ingevet en met bloem bestoven
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Klop zachte boter met suiker en kruiden romig en bleek op met een de kloppers van een electrische mixer. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Voeg losgeklopte eieren toe en klop verder op tot bleek en luchtig, ongeveer 5 à 10 minuten. Meng het citroensap eronder en klop tot het is opgenomen. Spatel bloem erdoor en roer tot homogeen beslag.
- Meng kort met de handen de suiker door de rabarberstukjes tot alles bedekt is en zet opzij.
- Schep met twee eetlepels porties van 60 gram beslag in de vormpjes. Vul de vormpjes verder op met 25 à 30 gram rabarberblokjes. Het achtergebleven rabarbervocht met suiker kun je inkoken tot siroop.
- Plaats de muffinvormen in de oven en bak ongeveer 35 minuten of zolang tot de gebakjes goudbruin zijn en de rabarber zacht is. Laat 5 à 10 minuten afkoelen in vormpjes en haal daarna uit de vormpjes en laat de rabarbergebakjes op een rooster verder volledig afkoelen.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier