Quinoasalade met tofoe en olijven
13-04-2016, 13:56
Bijgewerkt op: 20-05-2024, 15:50
De hoeveelheden zijn bedoeld voor 4 volwaardige porties, maar je kunt de quinoasalade met olijven ook als hapje serveren. Dan heb je genoeg voor 12 hapjes in glaasjes.
Voor 4 personen
- 280 g quinoa
- 8 lente-uien
- 24 ontpitte zwarte olijven
- 24 sprietjes bieslook
- sap van 3 limoenen
- 4 el olijfolie
- 200 g tofoe
- peper van de molen
- grof zout
Bereiding
- Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Schil en snij de lente-uien fijn. Hak 20 olijven en 20 sprietjes bieslook fijn.
- Doe de quinoa in een slakom en kruid met het limoensap, een straaltje olijfolie, peper en zout. Voeg de lente-uien, olijven en het bieslook toe. Snij de tofu in blokjes en doe bij de salade. Schep goed om en zet 1 u. koel weg.
- Verdeel de quinoasalade over 4 glazen en werk af met de resterende sprietjes bieslook en 4 in plakjes gesneden olijven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier