Quinoasalade met tofoe en olijven

Quinoasalade met tofoe en olijven

De hoeveelheden zijn bedoeld voor 4 volwaardige porties, maar je kunt de quinoasalade met olijven ook als hapje serveren. Dan heb je genoeg voor 12 hapjes in glaasjes.

Voor 4 personen
  • 280 g quinoa
  • 8 lente-uien
  • 24 ontpitte zwarte olijven
  • 24 sprietjes bieslook
  • sap van 3 limoenen
  • 4 el olijfolie
  • 200 g tofoe
  • peper van de molen
  • grof zout
Bereiding
  1. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Schil en snij de lente-uien fijn. Hak 20 olijven en 20 sprietjes bieslook fijn.
  2. Doe de quinoa in een slakom en kruid met het limoensap, een straaltje olijfolie, peper en zout. Voeg de lente-uien, olijven en het bieslook toe. Snij de tofu in blokjes en doe bij de salade. Schep goed om en zet 1 u. koel weg.
  3. Verdeel de quinoasalade over 4 glazen en werk af met de resterende sprietjes bieslook en 4 in plakjes gesneden olijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content