Quiche met kerstomaten en rozemarijnolie
10-06-2011, 11:44
Bijgewerkt op: 07-06-2024, 17:40
Zo’n miniquiche is altijd een lekkere hap. Maak zeker eens deze quiche met kerstomaten, mascarpone en rozemarijnolie in een korstdeeg. Die valt vast bij iedereen in de smaak.
Voor 4 stuks
- 250 g kerstomaatjes
- olijfolie extra vergine
- 1 pak korstdeeg
- 250 g mascarpone
- 3 eieren
- 1/2 pakje basilicum, fijngehakt
- 1 takje rozemarijn, fijngehakt
- zout en peper
Olie
- 1 takje rozemarijn, fijngehakt
- 1 teen knoflook, geperst
- 6 el olijfolie extra vergine
- enkele druppels balsamico
- parmezaansnippers
Bereiding
- Halveer de kerstomaatjes en doe ze in een ovenschotel. Kruid met peper en zout, en bedruppel met olijfolie. Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- Snijd vier cirkels uit het deeg met behulp van een koffieschoteltje. Bekleed vier taartvormpjes van 8 à 10 cm met de deegcirkels. Leg in elk vormpje een stuk bakpapier en vul ze met bakbonen. Bak de vormpjes 15 minuten blind in dezelfde oven als de tomaten.
- Klop intussen de mascarpone schuimig met de eieren. Voeg de kruiden toe en breng op smaak. Verwijder het papier en de bonen uit de vormpjes en verdeel de tomaatjes over de vormpjes. Giet ze vol met het mascarponemengsel en zet nog 15 minuten in de oven tot de quiches goudbruin zijn.
- Maak intussen de rozemarijnolie door alle ingrediënten samen te roeren. Haal de quiches uit de vorm en dien op met rozemarijnolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier