Quiche met witloof, peren en brie
-
Difficulty
Easy
Deze quiche met witloof, peren en brie serveer je met paksoi, in reepjes gesneden en kort gebakken met knoflook in olijfolie.
Voor 4 personen
- kant-en-klaar bladerdeeg
- kaneelmosterd
- 4 stronken witloof
- 2 peren
- 2 stukken brie, zonder korst
- 2 dl room
- 4 eieren
- 100 g gemalen kaas
- paksoi
- knoflook
- peper
- zout
Bereiding
- Kook het witloof bijna gaar in lichtjes gezouten water en laat de groente zeer goed uitlekken.
- Spreid het bladerdeeg uit in een ronde bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in. Smeer een laagje kaneelmosterd over de bodem.
- Leg de stronken witloof, in de lengte gesneden, in stervorm in de bakvorm. Leg daartussen de partjes peer en de stukken brie.
- Kluts de eieren en de room en giet het mengsel over het witloof, de peren en de brie. Bestrooi met wat geraspte kaas. Zet de bakvorm minstens drie kwartier in een voorverwarmde heteluchtoven (180 Ā°C).
- Dien de quiche met witloof op met paksoi, in reepjes gesneden en kort gebakken met knoflook in olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier