Quiche met spinazie en geitenkaas
10-06-2011, 12:38
Bijgewerkt op: 24-02-2024, 12:24
Voor 8 porties
- springvorm voor taart met rechte randen (Ø30 cm, met antikleeflaag)
- 250 g kruimeldeeg
- 500 g bladspinazie, gehakt
- 100 g rijpe geitenkaas
- 1 teen knoflook
- 1 handje pijnboompitten
- 100 g gedroogde tomaten, in stukjes
- een mespunt zout
- 50 cl halfvolle melk
- 4 eieren
- 50 g bloem
Bereiding
- Rol het deeg uit tot een dikte van 1 millimeter. Vet de vorm in en bekleed bodem en wanden met deeg.
- Leg de gehakte spinazie op de bodem en kruid met zout, peper en geperste knoflook. Bestrooi met pijnboompitten en kruimels geitenkaas en leg de droogtomaatjes op de spinazie.
- Meng de melk en de bloem met een klopper en voeg de gebroken eieren al kloppend toe. Giet de saus over de spinazie. Schud de vorm een beetje.
- Bak de quiche 20 tot 25 minuten in een hete oven (200 tot 230° C).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier