Provençaalse saus
Een basissaus die je eventueel verder kunt afwerken met plakken gestoofde champignon, fijngehakte paprika en andere aromatische groenten.
Een basissaus die je eventueel verder kunt afwerken met plakken gestoofde champignon, fijngehakte paprika en andere aromatische groenten.
Voor 4 personen
5 fijngehakte sjalotten
4 fijngehakte tenen knoflook
olijfolie
6 gepelde tomaten
peper en zout
kruidentuil (1 tak tijm, 1 laurierblad en 3 peterseliestengels samengebonden met keukentouw)
suiker
droge witte wijn
fijngehakte peterselie
Bereiding
1. Stoof de sjalot en knoflook aan in olijfolie.
2. Hak de tomaten fijn en voeg toe, kruid met peper en zout.
3. Voeg de kruidentuil en een snuif suiker toe en laat 25 minuten zacht pruttelen.
4. Werk de saus af met een scheut droge witte wijn en fijngehakte peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier