Provençaalse saus

8f04577566f7d55e4ce2944534cb408c

Een basissaus die je eventueel verder kunt afwerken met plakken gestoofde champignon, fijngehakte paprika en andere aromatische groenten.

Een basissaus die je eventueel verder kunt afwerken met plakken gestoofde champignon, fijngehakte paprika en andere aromatische groenten.

Voor 4 personen

5 fijngehakte sjalotten

4 fijngehakte tenen knoflook

olijfolie

6 gepelde tomaten

peper en zout

kruidentuil (1 tak tijm, 1 laurierblad en 3 peterseliestengels samengebonden met keukentouw)

suiker

droge witte wijn

fijngehakte peterselie

Bereiding

1. Stoof de sjalot en knoflook aan in olijfolie.

2. Hak de tomaten fijn en voeg toe, kruid met peper en zout.

3. Voeg de kruidentuil en een snuif suiker toe en laat 25 minuten zacht pruttelen.

4. Werk de saus af met een scheut droge witte wijn en fijngehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content