Provençaalse groenteterrine met pesto en basilicum
10-06-2011, 14:56
Bijgewerkt op: 18-11-2023, 13:28
Groenteterrine
- 2 courgettes
- 1 grote aubergine
- 2 gele paprika’s
- 2 rode paprika’s
- 4 tomaten
- gevogeltebouillon
- 6 blaadjes gelatine
- aceto balsamico
- peper en zout
Voor de pesto
- 100 g pijnboompitten
- 100 g oude parmigiano
- 1 bosje vers basilicum
- 3 teentjes knoflook
- 1/4 bosje kervel
- extra vierge olijfolie
- zout
Bereiding
- De courgettes en de aubergine in vieren snijden en beetgaar koken in de gevogeltebouillon. De paprika’s van zaden ontdoen en in 4 snijden. Een kwartier in de oven (180°C) laten garen. De tomaten ontvellen, van zaden ontdoen en eveneens in 4 snijden.
- De gelatine laten oplossen in 1/2 dl gevogeltebouillon. De binnenkant van de terrine bekleden met plastic folie. De groenten in de terrine schikken. Overgieten met de gevogeltegelei en 24 uur laten opstijven.
- De pijnboompitten en de oude parmigiano fijnmalen in de keukenrobot. Basilicumblaadjes, kervel en knoflook toevoegen. Nogmaals fijnmalen en opwerken met extra vierge olijfolie. Indien nodig, verder op smaak brengen.
- Besprenkel het bord met extra vierge olijfolie en met enkele druppels aceto balsamico extra vecchio. Van de groenteterrine een schijf van 2 cm dik snijden en op het bord schikken.
- Besprenkelen met pesto en bestrooien met oude parmigiano. Afwerken met basilicumblaadjes en grof zeezout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier