Portobello’s met stilton en paprikahollandaise
Stilton is een brokkelige kaassoort uit Engeland. Combineer hem met de portobello’s en creëer een fantastisch lekker hapje of voorgerecht.
Stilton is een brokkelige kaassoort uit Engeland. Combineer hem met de portobello’s en creëer een fantastisch lekker hapje of voorgerecht.
Voor 4 personen
4 portobello’s (grote champignons)
75 g zachte boter
25 g pecannoten
1 bosje marjolein
50 g witbrood van een dag oud
75 g stilton
Voor de hollandaisesaus:
1 el wittewijnazijn
1 el water
1 eierdooier
75 g boter, gesmolten en geklaard
1-2 el citroensap
een snuifje pimentón (Spaanse gerookte paprika)
peper en zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steeltjes van de portobello’s. Smeer de champignons in met boter, kruid met peper en zout en bak in de oven tot de champignons zacht zijn.
2. Hak intussen de pecannoten en marjolein fijn met het brood. Smelt de resterende boter en roer onder het broodkruim. Kruid met peper en zout. Bak even op in een antiaanbakpan op een hoog vuur tot het mengsel krokant is.
3. Verkruimel de stilton over de portobello’s, strooi de crumble erover en zet 10 à 15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
4. Maak intussen de hollandaise: laat de azijn en het water inkoken tot een flinke eetlepel. Giet in een kom en klop er de eierdooier onder. Zet boven een pan met net niet kokend water en klop op tot schuimige massa. Voeg in een straaltje de geklaarde boter toe tot de hollandaise is ingedikt. Kruid met het citroensap, de paprika, peper en zout; voeg eventueel een scheutje heet water toe als de hollandaise te dik is. Serveer bij de gevulde portobello’s. Werk af met de resterende crumble.
Tip: om boter te klaren, laat je hem smelten op een laag vuur. Nadien verwijder je het schuim van de oppervlakte en giet de boter voorzichtig in een maatbeker, zodat het witte sediment (de melkresten) achterblijft.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier