Voor 8 personen
- 300 g garnalen
- 350 g pompoen
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 stronk witte selder
- 1,5 l kippenbouillon (1 blokje)
- vingerdik stukje gember
- 2 sneetjes wit brood
- enkele blaadjes dragon
- scheutje olijfolie
- klontje boter of scheutje room
- zwarte peper
Bereiding
- Snij de pompoen, wortel, ui, gember en selder in fijne stukjes en stoof ze lichtjes zonder te kleuren. Blus met de kippenbouillon en laat ongeveer een uurtje sudderen. Mix en zeef de soep vervolgens.
- Hak de dragon fijn en doe in een potje samen met een scheutje olijfolie. Borstel de sneetjes wit brood in met de dragonolijfolie en toast ze onder de grill of in een toaster.
- Werk de soep af met een klontje boter of een scheutje room, voor een rijke en zachte smaak. Doe op het laatste moment, net voor het serveren, een flinke hand grijze garnalen en croutons bij de pompoensoep. Versier met een gulle portie zwarte peper van de molen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier