Pompoensoep met wortel, gember en grijze garnalen, met krokant dragontoastje

  • Moeilijkheid

Voor 8 personen:

300 g Noordzeegarnalen

350 g pompoen

1 wortel

1 ui

1 stronk witte selder

1,5 l verse kippenbouillon (1 blokje)

vingerdik stukje gember

2 sneetjes wit brood

enkele blaadjes dragon

scheutje olijfolie

klontje boter of scheutje room

zwarte peper

Snij de pompoen, wortel, ui, gember en selder in fijne stukjes en stoof lichtjes aan zonder te kleuren. Blus met de kippenbouillon en laat ongeveer een uurtje sudderen. Mix en zeef de soep vervolgens.

Hak de dragon fijn en doe in een potje samen met een scheutje olijfolie. Borstel de sneetjes wit brood in met de dragonolijfolie en toast ze onder de grill of in een toaster.

Werk de soep af met een klontje boter of een scheutje room, voor een rijke en zachte smaak. Voeg er op het laatste moment, net voor het serveren, een flinke hand grijze garnalen en brood-croutons bij en versier met een gulle portie zwarte peper van de molen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content