Voor 8 personen:
300 g Noordzeegarnalen
350 g pompoen
1 wortel
1 ui
1 stronk witte selder
1,5 l verse kippenbouillon (1 blokje)
vingerdik stukje gember
2 sneetjes wit brood
enkele blaadjes dragon
scheutje olijfolie
klontje boter of scheutje room
zwarte peper
Snij de pompoen, wortel, ui, gember en selder in fijne stukjes en stoof lichtjes aan zonder te kleuren. Blus met de kippenbouillon en laat ongeveer een uurtje sudderen. Mix en zeef de soep vervolgens.
Hak de dragon fijn en doe in een potje samen met een scheutje olijfolie. Borstel de sneetjes wit brood in met de dragonolijfolie en toast ze onder de grill of in een toaster.
Werk de soep af met een klontje boter of een scheutje room, voor een rijke en zachte smaak. Voeg er op het laatste moment, net voor het serveren, een flinke hand grijze garnalen en brood-croutons bij en versier met een gulle portie zwarte peper van de molen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier