Voor 4 personen
- 1 kleine pompoen
- 1 grote ui
- 1 grote aardappel
- 3 el olijfolie
- 1 l groentebouillon
- 1/2 kleine rode Spaanse peper (chili)
- 1 stuk verse gepelde gember van 3 cm
- 3 dl room
- peper en zout
- pompoenpitolie
- pindanoten of gedroogde pompoenpitten
Bereiding
- Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in grove stukken. Doe hetzelfde met de ui en de aardappel.
- Verhit olijfolie in een grote kookpot en fruit de groenten erin aan. Zet onder met bouillon, voeg fijngesneden chili en gember toe en breng aan de kook.
- Kook de soep gaar en mix ze glad. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
- Serveer de pompoensoep met gember in diepe borden of kommen met een streep pompoenpitolie. Werk af met vers gepelde pindanoten of gedroogde pompoenpitten.