Pompelmoes met sorbet van citroen en basilicum
09-06-2011, 11:25
Bijgewerkt op: 08-06-2024, 17:24
Nodig
- 300 g suiker
- 600 g water
- 4 à 5 kaneelstokken
- pompelmoes
- Jonagold-appel
- versgehakte walnoten of pistachenoten
Sorbet
- 1 kg suiker
- 1 l water
- 150 g basilicum
- 1/2 l citroensap
- 1 banaan
Bereiding
- Kook 300 g suiker samen met 600 g water, 4 tot 5 kaneelstokken een 4 à 5-tal minuten en zet apart. De pompelmoes pellen en ontvliezen, schikken in een cirkelvorm op het bord, de siroop erover gieten samen met de julienne van Jonagold-appel en wat versgehakte walnoten (of pistaches).
- Kook 1 kg suiker in 1 l water koken met 150 g basilicum en laat de siroop afkoelen. Draai 1/2 l citroensap, 1 banaan en de siroop in sorbetière samen met de vers gehakt basilicum.
- Serveer een bolletje sorbet van citroen met de pompelmoes en een blaadje vers gehakt basilicum leggen.
Recept: Wouter Keersmaekers – De Schone van Boskoop.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier