Pompelmoes met sorbet van citroen en basilicum

Pompelmoes met sorbet van citroen en basilicum
© Getty
Nodig
  • 300 g suiker
  • 600 g water
  • 4 à 5 kaneelstokken
  • pompelmoes
  • Jonagold-appel
  • versgehakte walnoten of pistachenoten
Sorbet
  • 1 kg suiker
  • 1 l water
  • 150 g basilicum
  • 1/2 l citroensap
  • 1 banaan
Bereiding
  1. Kook 300 g suiker samen met 600 g water, 4 tot 5 kaneelstokken een 4 à 5-tal minuten en zet apart. De pompelmoes pellen en ontvliezen, schikken in een cirkelvorm op het bord, de siroop erover gieten samen met de julienne van Jonagold-appel en wat versgehakte walnoten (of pistaches).
  2. Kook 1 kg suiker in 1 l water koken met 150 g basilicum en laat de siroop afkoelen. Draai 1/2 l citroensap, 1 banaan en de siroop in sorbetière samen met de vers gehakt basilicum.
  3. Serveer een bolletje sorbet van citroen met de pompelmoes en een blaadje vers gehakt basilicum leggen.

Recept: Wouter Keersmaekers – De Schone van Boskoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content