Pompelmoes-kaneel met sorbet van citroen en basilicum

  • Moeilijkheid

300 g suiker

600 g water

4à 5 kaneelstokken

pompelmoes

jonagold-appel

versgehakte walnoten of pistachenoten

voor de sorbet:

1 kg suiker

1 l water

150 g basilicum

1/2 l citroensap

1 banaan

Pompelmoes kaneel:

300 g suiker samen met 600 g water, 4 tot 5 kaneelstokken een 4 à 5-tal minuten laten koken en wegzetten.

De pompelmoes pellen en ontvliezen, schikken in een cirkelvorm op het bord, de siroop erover gieten samen met de julienne van Jonagold-appel en wat versgehakte walnoten (of pistaches).

Daarnaast een bolletje sorbet van citroen + vers gehakte basilicum leggen.

Sorbet van basilicum:

1 kg suiker + 1 l water koken + 150 g basilicum en daarna koelen.

1/2 l citroensap + 1 banaan + siroop draaien in sorbetière samen met de vers gehakte basilicum.

Recept: Wouter Keersmaekers – De Schone van Boskoop

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content