300 g suiker
600 g water
4à 5 kaneelstokken
pompelmoes
jonagold-appel
versgehakte walnoten of pistachenoten
voor de sorbet:
1 kg suiker
1 l water
150 g basilicum
1/2 l citroensap
1 banaan
Pompelmoes kaneel:
300 g suiker samen met 600 g water, 4 tot 5 kaneelstokken een 4 à 5-tal minuten laten koken en wegzetten.
De pompelmoes pellen en ontvliezen, schikken in een cirkelvorm op het bord, de siroop erover gieten samen met de julienne van Jonagold-appel en wat versgehakte walnoten (of pistaches).
Daarnaast een bolletje sorbet van citroen + vers gehakte basilicum leggen.
Sorbet van basilicum:
1 kg suiker + 1 l water koken + 150 g basilicum en daarna koelen.
1/2 l citroensap + 1 banaan + siroop draaien in sorbetière samen met de vers gehakte basilicum.
Recept: Wouter Keersmaekers – De Schone van Boskoop
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier