Pladijs op de graat gegaard met boerenkool, Zeeuwse mosselen en plankton
15-11-2019, 14:01
Bijgewerkt op: 02-06-2023, 18:55
Een recept van Z-Mastercook Tim Boury van restaurant Boury.
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 4 strakke pladijsmoten
- 12 mooie gekuiste mosselen
- 200 gr fijngesneden boerenkool
- 12 mini sierkooltjes
- 1,5 gr planktonpoeder
- 1 fijngesnipperde sjalot
- 1 dl witte wijn
- 1 dl vermouth
- 1,5 dl verjus
- 1 dl gereduceerd mosselsap
- 1 dl olijfolie
- 100 gr boter
- 2 eetlepels sushiazijn
- 12 blaadjes klaverzurig
- 12 blaadjes winterpostelein
- 2 eetlepels citroensap
- 1 goudsbloemetje
Bereidingswijze
CrĆØme boerenkool
De helft van de kool kort stoven, blenden in thermomix en opwerken met olijfolie tot gladde emulsie.
Saus
- Sjalot stoven in wat boter.
- Bevochtigen met witte wijn, nouilly prat, verjus, mosseljus.
- Voor 3/4 laten inkoken en opmonteren met klontje boter.
- Tijdens het laatste moment wat pankton onder mixen.
Boerenkool/ sierkool
- De rest van de boerenkool kort stoven in boter.
- Sierkool kort blancheren in gezouten water en kort stoven in wat boter en opfrissen met de sushiazijn.
Pladijs
- Pladijs bakken in boter en steeds arroseren.
- Op het einde citroensap toevoegen.
Mosselen
Mosselen kort aanzetten in olie met takje tijm en blussen met witte wijn.
Afwerking
Afwerken met takjes klaverzuring, goudsbloem en winterpostelein
Ā
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier