Pittige mangovelouté met yoghurt

© Getty

Tip: deze mangovelouté smaakt het lekkerst als de soep een nachtje in de koelkast heeft kunnen rusten.

Voor 4 à 6 personen
  • 2 rijpe mango’s
  • 1 rode peper
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 el mangochutney
  • 2 tl limoenpickle
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 150 g Griekse yoghurt
  • sap van 1 limoen
  • 1 el geel mosterdzaad
  • gemalen komijn
  • zwarte peper en zout
  • nigellazaad
  • mini-poppadoms
Bereiding
  1. Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in stukken. Pureer met de rode peper (ontdaan van zaadjes), gember, mangochutney en limoenpickle. Duw de puree door een zeef en voeg de bouillon toe. Roer er de yoghurt en het limoensap onder.
  2. Rooster het mosterdzaad in een droge pan tot de korrels beginnen te knetteren. Doe ze bij de soep en breng op smaak met komijn, peper en zout.
  3. Werk de mangovelouté af met nigellazaad en serveer met mini-poppadoms.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content