Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g tijgergarnalen, gevlinderd
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 4 rijpe tomaten
  • 50 ml olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 50 ml ouzo
  • 1 el tomatenpuree
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 125 g feta

Bereiding

  1. Verwijder tijdens het vlinderen van de garnalen ook de darmkanalen. Laat het liefst de staartjes eraan zitten, maar als het makkelijker is ze eraf te halen kan dat ook.
  2. Pel de ui en de tenen knoflook en snijd ze fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Trek de blaadjes van de takjes peterselie en snijd ze fijn. Pel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes - je kunt ze ook grof raspen als je dat makkelijker vindt.
  3. Schenk de olijfolie in een grote koekenpan en zet deze op middellaag vuur. Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe en fruit 15 minuten. Roer het paprikapoeder en de ouzo erdoor - wees voorzichtig, want de vlam kan in de pan slaan. Laat 1 minuut koken, roer de tomatenpuree erdoor en bestrooi met zout en peper. Roer door, voeg de fijngesneden of geraspte tomaten toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zacht koken tot de saus dik en zwaar is.
  4. Verhit intussen de grill voor op hoge stand.
  5. Leg zodra de tomatensaus klaar is de garnalen in een enkele laag in de saus en verkruimel de feta erover in middelgrote stukjes. Zet de koekenpan 6-8 minuten onder de grill tot de garnalen gaar zijn en de feta begint te smelten en goudkleurig wordt. Haal de pan onder de grill vandaan, bestrooi met de fijngesneden peterselie en serveer meteen met stukken vers brood om in de saus te dopen.

Uit: Cyprus, Georgina Hayden (Becht, 27,99 euro)

Voor 4 personen