Pisco sour met framboos, roos en kaneel
01-08-2018, 14:00
Bijgewerkt op: 07-12-2023, 12:12
Voor 1 cocktail
- 60 ml pisco
- 30 ml frambozensiroop
- 30 ml limoensap
- 1 eiwit
Voor de frambozensiroop
- 300 g frambozen (diepgevroren of vers)
- 150 g suiker
- 2 el gedroogde rozenblaadjes
- 1/4 tl kaneelpoeder
Bereiding
- Breng de frambozen met de suiker, een klein beetje water, de rozenblaadjes en kaneel op laag vuur, zachtjes, al roerend, aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen, neem van het vuur, laat volledig afkoelen, zeef.
- Doe de pisco, frambozensiroop, limoensap en eiwit in een shaker met ijs, schud lang en krachtig, tot het eiwit luchtig en mousserend is.
- Zeef en giet de pisco sour in een cocktailglas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier