Perentaart

Wie kan er weerstaan aan een lekker stukje perentaart? De speculaasjes en de confituur geven het een extra touch.

Voor een perentaart
  • 4 onrijpe peren
  • 1 rol bladerdeeg
  • 10 speculaasjes
  • 2 el suiker
  • 2,5 dl room
  • 1 el vanillepoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • appel- of kweeperenconfituur

Bereiding

1. Rol het bladerdeeg uit en bekleed een taartvorm.

2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes.

3. Beleg de taartbodem met schijfjes peer en bestrooi met verkruimelde speculaas.

4. Klop twee eetlepels suiker op met twee eierdooiers. Voeg de room, een zakje vanillesuiker en een grote eetlepel vanillepoeder toe. Roer om. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel door het mengsel. Stort uit over de peren en bak de taart op 180 °C gedurende 40 minuten.

5. Warm twee eetlepels confituur op en strijk over de perentaart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content