Perentaart

  • Moeilijkheid

Wie kan er weerstaan aan een lekker stukje perentaart? De speculaasjes en de jam zorgen voor een extra touch.

4 onrijpe peren

1 rol bladerdeeg

10 speculaasjes

2 el suiker

2,5 dl room

1 el vanillepoeder

1 zakje vanillesuiker

2 eieren

appel- of kweeperenconfituur

Bereiding

1. Rol het bladerdeeg uit en bekleed een taartvorm.

2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes.

3. Beleg de taartbodem met schijfjes peer en bestrooi met verkruimelde speculaas.

4. Klop twee eetlepels suiker op met twee eierdooiers. Voeg de room, een zakje vanillesuiker en een grote eetlepel vanillepoeder toe. Roer om. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel door het mengsel. Stort uit over de peren en bak de taart op 180 °C gedurende 40 minuten.

5. Warm twee eetlepels confituur op en strijk over de taart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content