Peer uit de oven met marsalakaramel en Frangelico-sabayon

peer oven
©Diane Hendrikx

Voor 4 personen
  • 4 rijpe maar stevige doyenné- of passe crassaneperen
  • 1 sinaasappel
  • 2 el suiker, gemengd met zaadjes van 1/2 vanillestokje
  • 4 takjes rozemarijn
Voor de karamel
  • 200 g suiker
  • 1 dl water
  • 1,5 dl marsala
  • Voor de sabayon:
  • 4 eierdooiers
  • 4 el suiker
  • 1 fijngemalen tonkaboon
  • 8 el Frangelico (hazelnotenlikeur)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij een plakje van de peren, zodat ze rechtop blijven staan. Verwijder het klokhuis langs onderen.
  2. Haal de schil van de sinaasappel met een dunschiller en stop 2 repen, 1/2 el vanillesuiker en 1 takje rozemarijn in elke peer.
  3. Pers de sinaasappel, zeef het sap en giet over de peren. Dek af met aluminiumfolie en bak 10 minuten.
  4. Maak een goudbruine karamel met de suiker en het water. Blus met de marsala en roer glad. Giet over de peren en bak nog 40 minuten (zonder aluminiumfolie) tot de peren gaar zijn. Bedruip regelmatig.
  5. Maak een sabayon met de eierdooiers, suiker, gemalen tonkaboon en likeur. Serveer bij de peer uit de oven en werk af met een snuifje tonkaboon.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content