Peachy mocktail

Mocktail met perzik en tijm © Getty
Redactie Knack Weekend

Een zomerse, zoetzure mocktail met verse perziken en tijm.

Voor deze mocktail start je met zelfgemaakte perziksiroop. Je maakt het drankje zo zoet, zuur of bitter als je zelf wil.

Ingrediënten voor de siroop

  • 500 gram verse perziken, geschild en in stukjes gesneden
  • 150 ml water
  • 150 gram suiker
  • Een paar tijmtakjes  

Ingrediënten voor de afwerking

  • Vers citroensap (naar smaak)
  • Extra  tijmtakjes om te versieren  
  • Fris water of Tonic (als je graag een bittere toets hebt kan je de siroop aanlengen met tonic)

Bereidwijze

  • Doe de stukjes perzik in een hoge maatbeker of mengkom en pureer ze met een mixer tot een glad geheel.
  • Breng in een pot het water aan de kook en voeg de suiker en de gepureerde perzik toe. Roer goed door het mengsel zodat het niet aanbrandt. Werp er enkele rozemarijntakjes in. Laat het geheel 15 minuten pruttelen.
  • Haal de pot van het vuur en vis de tijmtakjes eruit.
  • Giet de siroop over in glazen flessen die goed kunnen worden afgesloten.
  • Mix naar smaak in je cocktailglazen perziksiroop met ijsblokjes, (spuit)water of tonic, citroensap en een tijmtakje ter versiering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content