Parmentier van zalm met wortel en prei

parmentier van zalm

Met eenvoudige ingrediënten tover je een smakelijk ovengerecht op tafel. De combinatie van verse en gerookte zalm verhoogt de smaakbeleving van deze parmentier.

Voor 4 personen
  • 600 g verse zalm
  • 2 sneden gerookte zalm
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 4 wortels
  • 2 preien
  • zout en citroenpeper
Voor de aardappelpuree
  • 6 aardappels
  • 1 dl room
  • 1 dl melk
  • 20 g boter
  • zout
  • peper en nootmuskaat
  • paneermeel (facultatief)
Bereiding
  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in gezouten water net gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappels dampen.
  2. Stamp, plet of vermaal de aardappels tot puree en vermeng met boter, room, melk, peper, zout en een snuif nootmuskaat.
  3. Schil de wortels en maak de prei schoon.
  4. Snijd beide groenten in staafjes en stoof ze kort in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. Schik de groenten in een met boter ingesmeerde ovenschaal.
  6. Verdeel de rauwe en gerookte zalm in stukjes over de groenten. Besprenkel de vis met citroensap en kruid met citroenpeper en zout.
  7. Dek af met een laag aardappelpuree, bestrooi met een weinig paneermeel en zet de parmentier van zalm 40 minuten in een oven van 180 °C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content