Parmentier met kip, selderij en appel
Een individuele portie parmentier als voorgerecht is een smaakvolle start van je maaltijd. Probeer deze versie met kip, selderij en appel.
Voor 4 personen
- 300 g gegaard gevogelte (bv. kalkoen, parelhoen)
- 1liter kippenbouillon
- 2 granny smiths
- sap van 1 citroen
- 30 g gedopte pistachenoten
- 1/2 knolselder
- 70 g boter
- 4 stengels selder
Bereiding
1. Warm het gevogelte 10 minuten op in de kippenbouillon en snijd het vlees nadien fijn.
2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Meng met het citroensap. Hak de pistachenoten fijn. Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes. Kook 15 minuten in de lichtgezouten kippenbouillon. Giet de knolselder af en plet grof met een klontje boter en de helft van de pistachenoten. Was de stengels selder en snijd in stukjes. Blancheer 5 minuten in kokend gezouten water. Giet af en houd opzij.
3. Smelt een klontje boter in een braadpan en bak het gevogelte goudbruin. Kruid met peper en zout. Bak de geblancheerde selder goudbruin in een andere braadpan met een beetje boter. Schik met behulp van een metalen ring een laag gebakken selderij, een dun laagje geraspte appel en de helft van de knolselderpuree op borden.
4. Voeg het gevogelte en de rest van de knolselderpuree toe. Werk af met de rest van de pistachenoten en serveer de parmentier meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier