Parmentier met kip, selderij en appel

c021b5c4b6c796c147f56729cb6a79d9

Een individuele portie parmentier als voorgerecht is een smaakvolle inzet van je maaltijd.

Een individuele portie parmentier als voorgerecht is een smaakvolle inzet van je maaltijd.

Voor 4 personen

  • 300 g gegaard gevogelte (bv. kalkoen, parelhoen)
  • 1liter kippenbouillon
  • 2 granny smiths
  • sap van 1 citroen
  • 30 g gedopte pistachenoten
  • 1/2 knolselderie
  • 70 g boter
  • 4 stengels selderij

Bereiding

1. Warm het gevogelte 10 minuten op in de kippenbouillon en snijd het vlees nadien fijn.

2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Meng met het citroensap. Hak de pistachenoten fijn. Schil de knolselderie en snijd in kleine blokjes. Kook 15 minuten in de lichtgezouten kippenbouillon. Giet de knolselderie af en plet grof met een klontje boter en de helft van de pistachenoten. Was de stengels selderij en snijd in stukjes. Blancheer 5 minuten in kokend gezouten water. Giet af en houd opzij.

3. Smelt een klontje boter in een braadpan en bak het gevogelte goudbruin. Kruid met peper en zout. Bak de geblancheerde selderij goudbruin in een andere braadpan met een beetje boter. Schik met behulp van een metalen ring een laag gebakken selderij, een dun laagje geraspte appel en de helft van de knolselderiepuree op borden.

4. Voeg het gevogelte en de rest van de knolselderiepuree toe. Werk af met de rest van de pistachenoten en serveer de parmentiers meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content