Pappardelle met rauwe ham, rucola en parmezaan
10-02-2016, 14:55
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:04
Pappardelle zijn lange linten pasta van meer dan 1 cm breed.
Pappardelle zijn lange linten pasta van meer dan 1 cm breed.
Voor 4 personen
- 400 g pappardelle
- 6 plakken rauwe ham
- 2 grepen rucola
- 60 g boter
- 20 g parmezaan
- 250 ml room
Bereiding
1. Breng in een stoofpan een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente. Laat uitlekken. Snijd de hamplakken in de lengte in tweeën. Was de rucola en zwier droog.
2. Verhit de boter in de stoofpan. Voeg de pasta toe en meng. Bestrooi met parmezaan en meng. Giet de room erbij en kruid met peper en zout. Meng opnieuw.
3. Verdeel de pasta over borden. Schik er twee halve plakken ham op. Bestrooi met rucola. Dien meteen op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier