Pappardelle met groene asperges, feta en peterseliecoulis
09-06-2011, 12:54
Bijgewerkt op: 22-06-2024, 10:59
Voor vier personen
- 2 bussels groene asperges
- olijfolie extra vierge
- gekrulde peterselie
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
- 400 tot 450 g verse pappardelle
- 250 g fetakaas in blokjes
- fijngehakte takjes platte peterselie
Bereiding
- Schil de asperges met een dunschiller, snij ze in stukken van 4 cm. Verhit olijfolie in een pan en bak er de asperges krokant in. Laat uitlekken. Trek de peterselie van de takken, blancheer 2 minuten in kokend water, giet af en mix met 2 tot 3 dl olijfolie extra vierge tot een gladde coulis. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
- Kook de pasta in 4 minuten beetgaar in lichtgezouten kokend water en laat uitlekken. Roer voorzichtig de peterseliecoulis, de asperges en de blokjes feta onder de pappardelle. Verdeel over vier borden en versier met platte peterselie.
Zelf verse pappardelle maken? Rol pastadeeg uit (met pastamachine of deegrol) tot ongeveer 2 mm dik, bestrooi flink met bloem en vouw in drie. Snij in de plooirichting in brede repen van 3 tot 4 cm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier