Voor 4:
2 bussels groene asperges
olijfolie extra vierge
gekrulde peterselie
versgemalen zwarte peper
zeezout
400 tot 450 g verse pappardelle
250 g fetakaas in blokjes
fijngehakte takjes platte peterselie
Schil de asperges met een dunschiller, snij ze in stukken van 4 cm. Verhit olijfolie in een pan en bak er de asperges krokant in. Laat uitlekken. Trek de peterselie van de takken, blancheer 2 minuten in kokend water, giet af en mix met 2 tot 3 dl olijfolie extra vierge tot een gladde coulis. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
Kook de papardelle in 4 minuten beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken en roer er voorzichtig de peterseliecoulis, de asperges en de blokjes feta onder. Verdeel over vier borden en versier met platte peterselie.
* Pappardelle: rol een deeglap uit (met pastamachine of deegrol) tot ongeveer 2 mm dik, bestrooi flink met bloem en vouw in drie. Snij in de plooirichting in brede repen van 3 tot 4 cm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier