Panna cotta van witte chocolade en frambozen
Materiaal
Materiaal
kookpot, diep bord, rasp, glaasjes met rechte rand
Ingrediënten
200 g witte chocolade
200 ml room
600 ml halfvolle melk
40 g suiker
2 vanillestokjes
10 gelatineblaadjes
20 verse frambozen
150 g diepvriesframbozen
40 g poedersuiker
limoensap
munt
bereidingswijze
1. Hak de chocolade in stukjes. Houd wat apart voor de garnering. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
2. Breng de room en de melk aan de kook, samen met de 40 gram suiker en het uitgeschraapte vanillemerg.
3. Meng al roerend de chocolade erdoor, wanneer het mengsel kookt en neem van het vuur.
4. Knijp de gelatine uit en roer hem door het chocolademengsel.
5. Mix met emulsie kop, lucht onder het mengsel. Laat de mixer gedurende een 3 tal minuten een op en neerwaartse beweging maken aan de rand van het oppervlak. Dit voorkomt dat de chocolade en room zich tijdens het afkoelen van elkaar gaan scheiden.
6. Verdeel over 8 glaasjes met rechte rand en laat ze 2 uur opstijven in de koelkast.
7. Laat in een diep bord de diepvriesframbozen ontdooien en strooi er de poedersuiker over. Prak ze met een vork en haal ze door de zeef om de pitjes te verwijderen. Fris de frambozencoulis op met enkele druppels limoensap.
8. Verwarm water in een ruime kookpot en dompel de glaasjes een halve minuut in het water zodat de panna cotta loskomt van de glaswand.
9. Schep op een bordje wat frambozencoulis, stort daarin de panna cotta en werk af met verse muntblaadjes, verse frambozen en geraspte witte chocolade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier