Panna cotta van kokosmelk en witte chocolade met karamelananas en frambozen
Houd je van makkelijke desserts? Maak dan eens een panna cotta. Dit recept wordt sowieso een succes.
Voor 4 personen
500 ml kokosmelk
125 ml room
250 g witte chocolade
vanillestok
400 g ananas, in brunoise
30 frambozen
acaciahoning
2 el kristalsuiker
takjes munt
4 blaadjes gelatine
frambozencoulis
Bereiding
1. Warm kokosmelk en room met de vanillestok en het -merg tot aan het kookpunt. Voeg chocolade toe en, van het vuur af, de geweekte gelatineblaadjes. Stort in een schaal tot een hoogte van 5 cm. Laat in de koelkast stijven. Stort de panna cotta op een plat vlak en steek met een dresseerring vormpjes uit.
2. Bak de ananas in boter met enkele eetlepels honing en suiker tot hij licht kleurt.
3. Leg een vormpje panna cotta in het midden van het bord, met daarop ananas en enkele frambozen. Werk af met schaafsel van witte chocolade, een takje munt en frambozencoulis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier