Voor 6 personen
- 100 g suiker
- sap van1/2 citroen
- 250 g mascarpone
- 4 dl melk
- 2 tl instant espressopoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 3 blaadjes gelatine
- geroosterde amandelschilfers
- chocoladekoffiebonen
Bereiding
- Verwarm de helft van de suiker met het citroensap en 4 eetlepels water. Breng de siroop aan de kook en laat koken tot een donkere karamel ontstaat. Verwarm intussen 6 ramequins (vormpjes) van 1,25 dl in een oven op 160°C. Giet de karamel in de potjes en draai ze zodat de bodem helemaal bedekt is. Zet de potjes opzij.
- Meng de mascarpone, melk, koffie, kaneel en resterende suiker. Breng dit mengsel langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 1 uur afkoelen. Laat de gelatine weken in 4 eetlepels water. Verwarm de gelatine in een warmwaterbad tot ze gesmolten is. Roer de gelatine door de mascarpone en giet het mengsel in de ramequins. Zet de potjes tenminste 4 uur (maar beter een nacht) in de koelkast.
- Schud de panna cotta uit de potjes en dien op, versierd met amandelschilfers en chocoladekoffiebonen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier