Origineel en smakelijk recept: aardappeltaart met sardines en verse kruiden

Smashed potatoes-taart © Bram Debaenst

Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week op het menu: Smashed potatoes-taart met sardines, kappertjes en dille.

Tip: Je kunt de sardines ook vervangen door tonijn, ansjovis of gegrilde sardines.

Voor 4 personen

800 g krieltjes

2 stengels selder

1 citroen, rasp en sap

1 kleine rode ui

1 à 2 blikjes sardines op olie

Ca. 1 el geraspte parmezaan

200 g zure room

2 el kappertjes

2 takjes dille

2 el olijfolie

1 tl grof zeezout

1/2 tl zwarte peper

Extra: een bakvorm van 24 cm diameter

  1. Kook de krieltjes 15 minuten in een pan met kokend water, tot ze net gaar zijn. Verwarm intussen de oven voor tot 200 °C.
  2. Giet de krieltjes af en laat ze even afkoelen.
  3. Leg ze in een met bakpapier beklede taartvorm. Gebruik de onderkant van een glas of een aardappelstamper om de krieltjes licht te pletten. Besprenkel met olijfolie, zeezout en zwarte peper en rasp er de parmezaan over. Bak 35 minuten in de oven. Pel en snijd de rode ui intussen in dunne halve ringen en snijd de selder in fijne boogjes.
  4. Haal de bakvorm uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de zure room over de aardappelen. Schik er de rode ui, selder en sardines over en werk af met kappertjes en dille. Rasp er de citroen over en pers er wat sap over uit. Serveer.

Lees ook: Gezond en vol kleur: winterse salade met pompoen, gepofte biet en feta

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content