Oosterse kabeljauw met snijbonen
Kabeljauw bevat veel gemakkelijk verteerbare eiwitten en omega 3-vetzuren, hoewel het geen vette vis is. Deze vis is bovendien rijk aan vitamine D en selenium.
Kabeljauw bevat veel gemakkelijk verteerbare eiwitten en omega 3-vetzuren, hoewel het geen vette vis is. Deze vis is bovendien rijk aan vitamine D en selenium.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 600 g kabeljauw
- 800 g snijbonen
- 4 eetlepels rijstazijn
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels sesamzaad
- 5 cm gember
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding
- Meng 4 eetlepels olijfolie met de rijstazijn, sojasaus en gehakte knoflook goed door elkaar in een kom.
- Verhit een braadpan met een klein beetje olijfolie om de kabeljauw te bakken op een zacht vuur. Giet meteen het sausmengsel over de kabeljauw en bestrooi hem met de sesamzaadjes. Laat het geheel afgedekt nog een vijftal minuten verder garen.
- Snijd de snijbonen dwars in fijne reepjes. Kook ze beetgaar in een zevental minuten.
- Giet ze af en bak ze even aan met wat olijfolie in een kookpot. Rasp de gember erover en roer goed om.
Goed om te weten:
Kabeljauw bevat veel gemakkelijk verteerbare eiwitten en omega 3-vetzuren, hoewel het geen vette vis is. Deze vis is bovendien rijk aan vitamine D en selenium, dat je cellen beschermt tegen beschadiging.
Sesamzaad bevat meer calcium dan melk, plus nog een heleboel vitaminen en mineralen. In de zaadjes zit ook tryptofaan, dat een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van melatonine.
‘Goesting in gezondheid’ is verschenen bij M-Books (Standaard Uitgeverij) en kost 24,99 euro. Voor meer info: www.standaarduitgeverij.be
Een uitgebreid boek over de werking van onze darmen en hoe je kan koken volgens jouw lichaam. Naast een theoretische uitleg, geeft dietiste Lynn ook heel wat praktische informatie en lekkere recepten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier