Oeufs en cocotte met spinazieroom

oeufs en cocotte
© Getty

Geen feestelijke brunch of ontbijt zonder deze Franse klassieker… Oeufs en cocotte. De eitjes en spinazie worden gegaard in de oven, in een vuurvast schaaltje.

Oeufs en cocotte voor 4 personen

Nodig:

  • 400 g jonge bladspinazie
  • 25 g boter
  • 2 sjalotten
  • 1 grote teen knoflook
  • scheut room
  • 4 grote, zeer verse eieren
  • 4 el zure room
  • 4 salieblaadjes
  • peper en zout

Spoel de spinazie onder koud stromend water, laat goed uitlekken. Bak op hoog vuur tot de groente slinkt. Laat afkoelen en hak fijn. Smelt de boter, snipper de sjalotten en knoflook fijn. Fruit beide in de boter. Meng met de spinazie en bind met de room.

Beboter 4 ramequins of aardewerken potjes en verdeel er het spinaziemengsel over. Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de eieren in de ramequins. Roer de zure room los, kruid met peper en zout en schep voorzichtig over de eieren. Werk af met de salieblaadjes en bak 15 à 20 minuten in de oven. De eieren moeten zacht gegaard zijn.

Serveer de oeufs en cocotte met volkorenbrood of soldaatjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content