Nieroogkreeft, tartaar tomaat, bloody Mary, avocado & Brugse Dentelle
Nieroogkreeft, tartaar tomaat, bloody Mary, avocado & Brugse Dentelle.
Nodig
- 8 langoustines (rauw)
- 1 groene tijger tomaat
- 1 oranje trostomaat
- 4 roodbruine kerstomaatjes
- 4 gele kerstomaatjes
- 2 avocado’s
- 1 limoen
- 30 gr zure room
- 1 stuk ‘Brugse dantelle
- 1 courgette
- 1 stuk foccacia brood
- 50 gr tomatenpoeder
- 1 bos waterkers
- 0,5 l tomatenbouillon
- 1 kaffir limoen
Sorbet van ‘Bloody Mary’
- 200 gr water
- 125 gr suiker
- 250 gr tomaten
- 250 gr tomatensap
- 50 gr room
- 30 gr citroensap
- 10 druppels tabasco
- 100 gr wodka
Bereiding
Ontdoe de nieroogkreeften van schaal en darmkanaal. Kruid ze af, snijd in tartaar en rol deze op in gelijkmatige rolletjes in plastiekfolie. Vries in.
Emondeer de tomaten en snij in partjes. Breng op smaak met olijfolie, sushi azijn, peper en zout.
Doe 2 avocado’s, 15 gr limoensap, 30 gr zure room en een snuifje zout in de thermomix. Mix zo kort mogelijk tot een gladde crème.
Maak plakjes van de courgette, blancheer en kruid af met olijfolie, peper en zout. Maak er rolletjes van.
Droog de Foccacia in de oven, vergruis deze samen met tomatenpoeder.
Blancheer de waterkersblaadjes, mix glad met de tomatenbouillon en werk af met de geraspte schil van kaffir.
Bloody Mary-sorbet
Maak een suikersiroop met het water en de suiker. Emondeer de tomaten, snijd in stukken en mix fijn samen met de andere ingrediënten. Doe door een zeef en draai in de ijsturbine tot sorbet.
Werk het gerecht af met stukjes “Brugse Dentelle” , crème van avocado, takjes basilicum, crunch van tomaten en foccacia, en op het laatste de jus van waterkers met kaffir limoen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier