Voor 1 grote pot

1 rode ui, fijngehakt

1 el olijfolie

2 teentjes knoflook

2 wortelen, in stukken

1 stengel selderij, in stukken

800 g tomatenblokjes (vers of uit blik)

1/2 bloemkool, in kleine roosjes 1/2

100 g sperzieboontjes, topjes verwijderd en in stukken

11/2 l groentebouillon

zwarte peper

240 g cannellinibonen (witte Italiaanse bonen uit blik)

verse bladpeterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg knoflook, wortel en selderij toe, stoof een vijftal minuten. Voeg de blokjes tomaat, de bloemkoolroosjes, de sperzieboontjes en de groentebouillon toe, kruid met zwarte peper. Laat zo'n 25 minuten zachtjes koken met het deksel op de pot.

Spoel de cannellinibonen onder stromend water. Doe bij de soep en laat nog een tweetal minuten meekoken. Werk af met peterselie.

Tip

Deze minestrone is ook een ideaal soepje als meeneemlunch.

(Uit: 'Nooit meer diëten deel 2' van Sandra Bekkari)

Voor 1 grote pot1 rode ui, fijngehakt1 el olijfolie2 teentjes knoflook2 wortelen, in stukken1 stengel selderij, in stukken800 g tomatenblokjes (vers of uit blik)1/2 bloemkool, in kleine roosjes 1/2 100 g sperzieboontjes, topjes verwijderd en in stukken11/2 l groentebouillonzwarte peper240 g cannellinibonen (witte Italiaanse bonen uit blik)verse bladpeterselie, fijngehaktBereidingswijze:Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg knoflook, wortel en selderij toe, stoof een vijftal minuten. Voeg de blokjes tomaat, de bloemkoolroosjes, de sperzieboontjes en de groentebouillon toe, kruid met zwarte peper. Laat zo'n 25 minuten zachtjes koken met het deksel op de pot.Spoel de cannellinibonen onder stromend water. Doe bij de soep en laat nog een tweetal minuten meekoken. Werk af met peterselie.(Uit: 'Nooit meer diëten deel 2' van Sandra Bekkari)