Tip: deze minestrone van Sandra Bekkari is ook een ideaal glutenvrij soepje als meeneemlunch.
Voor 1 grote pot
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortelen, in stukken
- 1 stengel selderij, in stukken
- 800 g tomatenblokjes (vers of uit blik)
- 1/2 bloemkool, in kleine roosjes 1/2
- 100 g sperzieboontjes, topjes verwijderd en in stukken
- 11/2 l groentebouillon
- zwarte peper
- 240 g cannellinibonen (witte Italiaanse bonen uit blik)
- verse bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
- Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg knoflook, wortel en selderij toe, stoof een vijftal minuten.
- Voeg de blokjes tomaat, de bloemkoolroosjes, de sperzieboontjes en de groentebouillon toe, kruid met zwarte peper. Laat zo’n 25 minuten zachtjes koken met het deksel op de pot.
- Spoel de cannellinibonen onder stromend water. Doe bij de soep en laat nog een tweetal minuten meekoken. Werk af met peterselie.
Uit ‘Nooit meer diëten deel 2’ van Sandra Bekkari.