Millenniumstronk

Chocoladebiscuit – bakplaat van 60 x 40 cm
  • 5 dooiers
  • 5 eiwitten
  • 4 eieren
  • 225 g suiker S2
  • 85 g bloem
  • 30 g cacao
Bavarois met amandelmelk
  • 150 g melk
  • 37 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes
  • 120 g amandelmelk
  • 2 dooiers
  • 90 g Italiaanse meringue
  • 300 g room
  • Voor de meringue:
  • 100 g eiwit
  • 200 g suiker S2
  • 40 g water
PralinƩ-feuilletine
  • 280 g pralinĆ©beslag (liefst met amandelen en hazelnoten)
  • 20 g couverture melkchocolade
  • 100 g gekruimelde feuilletine
Chocolademousse
  • 160 g dooiers
  • 160 g suiker
  • 320 g chocolade met 60% cacao
  • 640 g verse room
Cacaogelei
  • 70 g water
  • 65 g room
  • 90 g suiker
  • 37 g cacao
  • 1 gelatineblaadje
Bereiding
  1. Chocoladebiscuit – Blancheer de dooiers met 200 g suiker. Klop de eiwitten op met 25 g suiker. Meng de bloem en de gezeefde cacao. Strooi dit mengsel over de dooiers en roer zacht door elkaar. Schep het eiwit er met een spatel door. Smeer uit over een beboterde bakplaat van 60 x 40 cm (of over meerdere kleine bakplaten) en laat 12 minuten op 180Ā° in de oven staan. Snij los.
  2. Bavarois met amandelmelk – Bereid de meringue door het water met de suiker tot 120Ā° te verhitten. Klop het eiwit intussen voor drie vierde op, klop iets trager en voeg langzaam de vloeibare suiker toe. Klop weer wat sneller tot de meringue klaar is.
  3. Bereid een kleine hoeveelheid crĆØme anglaise met de melk, de suiker en de eieren. Voeg de vooraf in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine toe. Voeg de amandelmelk toe. Laat afkoelen. Doe ook de Italiaanse meringue de halfopgeklopte slagroom erbij. Laat opstijven in de vriezer.
  4. PralinĆ©-feuilletine – Smelt de chocolade en meng de 3 ingrediĆ«nten. Smeer een laagje van 2 tot 3 mm tussen twee velletjes plasticfolie.
  5. Chocolademousse – Klop de dooiers en de suiker in een keukenmachine totdat er zich een ‘lint’ vormt. Leng aan met een schepje room. Voeg de gesmolten chocolade toe (op 45Ā°, om te voorkomen dat hij hard wordt). Meng voorzichtig de rest van de room erdoor.
  6. Cacaogelei – Meng water, room en suiker. Breng aan de kook. Voeg de cacao toe. Laat weer 5 minuten koken. Voeg de in koud water geweekte gelatine toe. Laat afkoelen.
  7. Bouw de Millenniumstronk op
Millenniumstronk
Ā© gf

Snij de verschillende ingrediƫnten op de gewenste grootte. Leg een onderlaag van chocoladebiscuit (3) met daarop een dunne laag feuilletine (4). Smeer hier een laagje (ca. 1,5 cm) chocolademousse (1) overheen, gevolgd door een halve laag chocoladebiscuit (3) en tot slot een laag bavarois (2). Dek het geheel af met chocolademousse (1). Zet in de koelkast en glaceer met de cacaogelei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content